top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMichèle De Coninck

Converteer jouw idee tot eindproduct met El Gusto Loco


Heb jij een idee of een recept voor een gezonde (gefermenteerde) drank die je graag wil maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Begin bij het begin: neem contact op met El Gusto Loco en wij zorgen ervoor dat jouw idee omgevormd wordt tot eindconcept. Hoe? Dat lees je hier!


El Gusto Loco heeft jarenlange ervaring met het produceren van gefermenteerde producten, van shrubs en kefirs tot lekkere groenten. Die ervaring gebruiken we graag om mensen met ideeën verder te helpen in alle aspecten van het productieproces, want het is niet zo simpel om zomaar gefermenteerde groenten of waterkefir te maken.


We hebben het dan niet alleen over het produceren en op de markt brengen van jouw product, als je met louter een idee naar ons komt, helpen we jou met alles, en dat kan je vrij letterlijk nemen.


Recept ontwikkelen

Beginnen doen we natuurlijk met het bespreken van jouw idee. Wil je een waterkefir of een andere gezonde soda? Welke smaak had je in gedachten? Zodra we dat allemaal uitgeklaard hebben, kunnen we naar de volgende, cruciale stap voor jouw product: een recept opstellen.


Een recept maken voor een nieuw product is een proces van trial and error, maar dat wil niet zeggen dat zoiets niet leuk kan zijn. Gedurende een leuke namiddag gaan we samen op zoek naar de juiste balans voor jouw product. We gaan spelen met verschillende ingrediënten om tot een smaak te komen.


Tijdens een creatieve sessie wordt er natuurlijk ook veel geproefd.

Tijdens zo’n namiddag leren we elkaar meteen beter kennen en bouw je aan het begin van een hechte band, iets waar we bij El Gusto Loco veel waarde aan hechten: een goede band van wederzijds respect en flexibiliteit opbouwen. Het is een namiddag waar gezamenlijke creativiteit welig tiert.

Die creativiteit ligt trouwens aan de basis van El Gusto Loco. Van kleine probeersels in de persoonlijke keuken van Patrick, is het bedrijf nu uitgegroeid tot producent van verschillende gefermenteerde, gezonde en lekkere producten. Omdat we creativiteit alsook authenticiteit zo belangrijk vinden, zullen we nooit ingaan op de vraag om iets van andere producten te kopiëren. Wij hechten belang aan het creatieve proces, waar we samen tot de het juiste product komen.


Oprichter Patrick is een smaakmaker in hart en nieren. Het spreekt voor zich dat wanneer hij niet aan het produceren is, hij allerlei andere smaken uitprobeert. Ben je iemand die gewoon een lekkere drank op de markt wil brengen, of heb je een bedrijf en wil je graag een gepersonaliseerde gezonde frisdrank in eigen naam aan je klanten geven, maar niet noodzakelijk het productieproces volgen? Alles kan bij El Gusto Loco!


Branding ontwerpen

Het recept is er, jouw favoriete smaak is gekozen, maar dan volgt iets waar je misschien nog niet over nagedacht hebt: het verzinnen van een leuke naam. Samen gaan we op zoek naar een catchy naam voor jouw product.

Niet alleen zoeken we samen naar een naam, wij zorgen er ook voor dat die naam op de juiste manier geregistreerd wordt zodat je probleemloos gebruik kan maken van jouw unieke naam. Bij een naam hoort een branding, met kleuren, toeters en bellen. Ook dat kunnen we bij El Gusto Loco voor jou mee ondersteunen en begeleiden.


Een laatste belangrijk puntje in verband met de branding zijn de labels op jouw product, of het nu blikjes, flesjes of zakjes zijn. Zulke labels moeten namelijk aan heel wat criteria voldoen. Je wil de bepalingen, die verplicht zijn vanuit het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), combineren met een leuke lay-out waar je trots op kan zijn. Ook ondersteunen we je in de wettelijke bepalingen om in orde te zijn met het FAVV en accijnzen.


De labels moeten voldoen aan de vereisten van het FAVV.

Zodra dit op orde staat, kan je op een veilige, leuke en verantwoorde manier aan jouw ondernemersreis starten.

Productie

Je recept is klaar, de verpakkingen zijn mooi ontworpen, we gaan over tot de productie van jouw drank. Op de productiesite van El Gusto Loco kunnen we grote en kleine hoeveelheden van jouw product maken. We starten met enkele testbatches waardoor je jouw verkoop kan beginnen en je potentiële klanten kan laten proeven.


Je product is nu klaar om aan de man of vrouw gebracht te worden. Ook hier zijn weer heel wat mogelijkheden voor handen. Je kan jouw product op je eigen webshop verkopen, bij lokale handelaren, groothandel, verenigingen of een combinatie daarvan. Met onze kennis en contacten kunnen we jou ook hier perfect bij helpen.


Voilà! Samen hebben we jouw idee besprenkeld met kennis en creativiteit om tot het finale eindproduct te komen dat in de rekken ligt. Maar ook hier hoeft ons gezamenlijke verhaal niet te stoppen. We willen graag meedenken aan nieuwe smaken of verbeteringen van je eigen recept of reeds bestaande recepten.

Heb jij een idee en wil je dat tot leven brengen? Neem dan nu contact met ons op!


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page