top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMichèle De Coninck

10 leuke vragen aan de expert

Bij El Gusto Loco staan we graag dichtbij onze partners. Daarom laten we jou graag beter kennismaken met de expert aan de hand van 10 leuke vragen. Klaar om onze expert Patrick Staes beter te leren kennen? Hier gaan we dan!


Expert Patrick Staes: "Mijn gezondheid is mijn kostbaarste bezit."

1. Welk gerecht zou jij elke dag kunnen eten?

Een bord spaghetti met een lekkere, Italiaanse tomatensaus afgetopt met een smeuïge bol burrata kan er bij mij altijd wel in. Gewoon omdat het zo lekker en simpel is!


2. Wat is jouw levensdoel?

Voor mij draait het leven om gelukkig zijn, plezier maken en genieten van het leven. Het leven is zo kort, dus ik vind dat we ons zo moeten instellen dat we vooral gelukkig zijn en van de kleine dingen in het leven genieten. Op een zonnige zaterdagmiddag een lekker glaasje waterkefir drinken met mijn vrouw Michèle, daar word ik heel gelukkig van.


3. Over je vrouw gesproken, hoe hebben jij en Michèle elkaar leren kennen?

Ik denk dat wij onze tijd al voor zijn (lacht). Tegenwoordig leren jongeren elkaar kennen via apps als Tinder, maar vijftien jaar geleden kwam ik Michèle tegen op de datingsite "Rendez-vous". Na eerst een paar weken tot in de late uurtjes met elkaar gechat te hebben, vonden we dat het tijd was om elkaar te ontmoeten en nu zijn we na vijftien jaar nog steeds gelukkig samen. Ze heeft me er ook toe aangezet El Gusto Loco op te starten, iets wat we nu samen doen.


Patrick drinkt een flesje Feliz, een van de klanten van El Gusto Loco.

4. Zou je liever zelf gaan sporten of naar sport kijken?

Als je wat ouder wordt, ben je je er steeds meer bewust van dat voldoende bewegen de enige manier is om gezond te blijven leven. Ik ga dus liever zelf een rondje lopen dan dat ik naar een voetbalmatch op televisie kijk.


5. Wat betekent een gezonde levensstijl voor jou?

Balans vinden in alles wat je doet. Voldoende slapen, voeding eten waarvan je voelt dat het goed is voor je lichaam, voldoende hydrateren, elke dag in beweging zijn. Maar zeker ook de andere kant van het verhaal: plezier maken, een fris pintje drinken of een lekker frietje met mayonaise eten. Je moet de juiste balans vinden, want jezelf continu dingen ontzeggen draagt niet bij tot gelukkig zijn en dat is ook deel van een gezonde levensstijl.


6. Als de wereld morgen zou vergaan, wat zou je vandaag nog doen?

Gaan feesten met iedereen die ik graag zie! Dat is hetgeen wat me gelukkig maakt en ik wil graag plezier maken en gelukkig zijn … tot de bom valt.


Patrick met zijn vrouw Michèle op Tomorrowland in de zomer van 2022.

7. Wat is je meest kostbare bezit, waarom?

Ik denk dan meteen aan mijn gezondheid. Het is niet iets wat je kan vastpakken, maar mijn gezondheid is wel iets dat ik bezit. Zonder een goede gezondheid kan je namelijk niet genieten van de andere dingen. Maar de jacuzzi is ook zalig, als je echt wil dat ik een voorwerp kies (lacht).


8. Welke Spotify-playlist speel je het meeste af en waarom?

Dat hangt voor mij steeds af van de situatie. Meestal ga ik voor iets heel energetisch zoals techno of house. Soms zet ik ook eens een streepje new wave op van in mijn jeugdjaren. Als ik goede herinneringen van het festival in Werchter op wil halen, zet ik een rocklijst op. Dikwijls zet ik echter een podcast op. Die gaat dan over business doen, spiritualiteit, nerdy stuff of iets grappigs en interessants zoals "Welcome to the AA" van komiek Alex Agnew.


9. Wat is het spannendste dat je al ooit gedaan hebt?

Ik ben eens gaan snorkelen op de Malediven. Op zich was dat niet heel spannend, maar dat werd het wel toen ik in de verte een haai onze richting uit zag zwemmen. Het was blijkbaar wel een ongevaarlijke soort, maar dat weet je op dat moment natuurlijk niet. Ik zwom zo snel ik kon naar het strand en toen ik dacht eindelijk veilig te zijn, sloeg het noodlot toe: ik werd gebeten … door een moeraal die verscholen zat tussen de stenen van de pier.


10. Welk goed doel ligt jou na aan het hart?

Dierenwelzijn. Dat is ook de reden waarom ik vegetarisch ben. Ik ben bijna veganist, maar kaas maakt het voor mij moeilijk, zeker die lekkere burrata in mijn pasta. Ik heb helemaal niets tegen mensen die graag een stuk vlees eten, maar de hele industrie van massaproductie kan geen dierlijke producten leveren zonder dierenleed. Daarom is het mijn doel om voor mijn 60ste verjaardag mee te gaan met de non-profitorganisatie Sea Shepherd en actief iets te doen voor de zeedieren.


Nu je onze expert wat beter kent, kom gerust eens langs voor een intakegesprek om jouw waterkefiridee om te vormen tot de realiteit!78 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Unknown member
Sep 21, 2022

Leuk interview!

Like
bottom of page