top of page
Zoeken
  • Patrick

Waarom in godsnaam noemt men een drankje "shrub"
Als dat niet het geval is, dan vraag je je waarschijnlijk af, waarom ze een drankje shrub noemen.In het Engels is het zelfs nog meer verwarrend, shrub in het Engels betekend struik of heester. Stel je voor dat je ergens een shrub besteld, op cafe of restaurant en de flauwe plezante achter de toog zet een bloempot met een struik erin voor je neus. Maak je dus geen zorgen, het gaat hier dus echt niet over de struiken die in je tuin staan.

Wat is het dan wel?

Wel, Shrubs dateren uit de 17e eeuw, vóór er koeling bestond. Kolonialen bewaarden hun fruit in vaten met azijn, zo konden ze het fruit dat in de zomer overvloedig aanwezig was, bewaren. Dat resulteerde in een smaakvolle, met fruit doordrenkte azijn die perfect was om rechtstreeks te drinken of te mengen met sterke drank of aan te lengen met water.

Nadat koeling op het toneel verscheen, verdwenen de oude gebruiken van het bewaren.. Tot vandaag, door de aantrekkingskracht om ambachtelijke cocktails te maken en gezonde ingrediënten te gebruiken, zijn shrubs terug op het toneel verschenen in bars en restaurants.

Waarom zijn shrubs terug zo populair?

De aandacht voor shrubs is grotendeels te danken aan hun unieke smaak en verschillende gezondheidsvoordelen. El Gusto Loco produceert momenteel 3 smaken: Minty Raspberry,

Mocktail
This is Pink!

Ginger Lemon en Warm’n Spicy Apple. `

Onze shrubs voegen een ongelooflijke smaak toe aan elke drank, alcoholisch of niet.

Welke ingrediënten worden er gebruikt?

Onze shrubs zijn meestal samengesteld uit 4 tot 5 ingrediënten: appelazijn, fruit, suiker en eventueel kruiden of specerijen. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch.

Hoe kan ik shrubs gebruiken?

Shrubs zijn net zo veelzijdig als smaakvol. Je kunt shrubs rechtstreeks drinken (voor de die-hards) of mengen met bruiswater (1/10), plat water of alcohol. Voeg warm water toe en je hebt een heerlijke infusie. En koken? Tuurlijk, elk gerecht waar je een bepaalde smaak, wil aan toevoegen, heeft baat bij wat shrub. Onze shrubs zijn perfect voor marinades, saladedressings, ijscremes - de lijst gaat maar door!

De beste manier om ze te leren gebruiken is door te experimenteren,

Ok, waar wacht je nog op? Er staat een hele wereld aan shrub voor je klaar. Als je wat inspiratie nodig hebt om te beginnen, bekijk dan onze recepten. (binnenkort meer)

Kijk op onze online shop voor de smaken en volumes.

Of bij onze believers!


175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page