top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMichèle De Coninck

Wat zijn de voordelen van waterkefir?

Bijgewerkt op: 30 mrt. 2022


Waterkefir is een gezonde, gefermenteerde frisdrank die verschillende positieve effecten op je lichaam heeft. Het is een lekker alternatief voor alcoholische dranken en zoete, gesuikerde frisdranken. Maar wat zijn nu de echte voordelen van waterkefir? Je leest het hier.


Kefir komt van het Turkse woord köpürmek, wat schuimen betekent. Bij fermentatie komt er ook een schuimlaag, vandaar kefir. Waterkefir is een variant op de reguliere kefir, die van melk gemaakt is. Het grote pluspunt van waterkefir ten opzichte van melkkefir is dat het over alle voordelen van melkkefir beschikt, maar dat het gemakkelijker te maken is en het is een ideaal alternatief voor mensen met een koemelkallergie.


Door de fermentatie zal de frisdrank micro-organismen als melkzuurbacteriën en gisten bevatten. Die zorgen voor een goeie balans in de darmflora. Mensen krijgen zo eveneens een natuurlijke bescherming tegen constipatie.


Dubbel beschermend effect

Die probiotische micro-organismen zorgen er eveneens voor dat de groei van schadelijke bacteriën in je darmen, zoals Salmonella, Helicobacter pylori en E. coli afgeremd wordt.

Niet enkel die micro-organismen hebben dat effect, kefirkorrels produceren ook kefiran. Dat is een koolhydraat dat eveneens antibacterieel werkt en enkel in kefir voorkomt. Op die manier biedt kefir een dubbel beschermend effect tegen schadelijke bacteriën.


Kefirkorrels
Kefirkorrels produceren kefiran dat antibacterieel werkt en enkel in kefir voorkomt.

Waterkefir bevat eveneens voedingsstoffen en mineralen, zoals proteïnen, polysachariden, calcium, ijzer, fosfor en jodide. Dat zorgt ervoor dat je lichaam energie krijgt en versterkt jouw immuunsysteem.


Ook ongeboren baby’s hebben baat bij voordelen van waterkefir

De gefermenteerde frisdrank is ook een bron van vitaminen of provitaminen. Je kan er niet alleen vitamine A, B1, B2, B2, B6, B12, C en D in terugvinden, maar ook foliumzuur. Dat laatste is iets wat ons lichaam niet zelf aan kan maken, maar wat wel belangrijk is bij aanmaak van rode bloedcellen en voor de werking onze zenuwen én die van een ongeboren baby.


Die (pro)vitaminen zorgen ook voor de regulering van de bloeddruk en de algemene weerstand. Daarnaast zorgt de gefermenteerde drank er ook voor dat het lichaamsgewicht in evenwicht blijft.


Omdat het waterkefir is, is het grondbestand dus water. We weten allemaal dat water drinken enorm belangrijk is voor het lichaam. Door de neutrale smaak van water is waterkefir een ideale toevoeging om je waterniveau op pijl te houden met een lekker smaakje.


Waterkefir bestrijdt verschillende ziektes

Dankzij dat water en de essentiële aminozuren, bestrijdt waterkefir ook verschillende ziekten of heeft het een positieve invloed op het herstel ervan. Zo bestrijdt het kankers, Tuberculose, de ziekte van Crohn, reuma’s, eczeem en andere huidziektes, CVS, ADHD, concentratieproblemen en verschillende ontstekingen zoals die van de (gal)blaas, luchtwegen en de nieren.


Er zijn dus enkel maar voordelen van waterkefir. De gefermenteerde frisdrank biedt een lekker alternatief voor zoete frisdranken en alcoholische drankjes. Wil jij jouw eigen waterkefir laten ontwikkelen? Neem dan nu contact met ons op.119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page