top of page
Patrick El gusto Loco

Vegan Tikki Massala met bloemkool



 

Ingrediënten

1 bloemkool, in roosjes gesneden

1 ui, in blokjes gesneden 

4 teentjes knoflook, fijngehakt

2 cm gember, buitenste schil verwijderd, fijn geraspt

1/2 groene jalapeno of Spaanse peper, gesneden 

1/2 theelepel mosterdzaad

Kokosolie

Vers gesneden koriander voor garnering

2 el cashewcrème, optioneel (zie onderaan)

Voor de saus:

150ml passata

1 rode paprika, steel en zaden verwijderd

Verse koriander

250ml volle kokosmelk

3/4 theelepel garam masala

1/2 theelepel gemalen koriander

1/4 theelepel gemalen kurkuma

1/2 theelepel gemalen kaneel

Voor bovenstaand kruiden kan je ook kant en klare Tikki Massala kruiden gebruiken.

1/2 theelepel zout (naar smaak)

chilipoeder, (optioneel)

Voor de Cashew Cream

1/2 kopje rauwe ongezouten cashewnoten, 2-3 uur geweekt in water

1/4 kopje water

Instructies

Verwarm in een grote pan of wok met 1 eetlepel kokosolie 

Voeg de mosterdzaadjes toe en laat ze ongeveer 30 seconden bakken. Je zou ze moeten zien sissen en beginnen te knallen.

Voeg onmiddellijk de fijngeraspte gember, gehakte knoflook, groene jalapenos of Spaanse peper en gehakte uien toe. 

Stoof een paar minuten.

Meng regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Zodra de uien doorschijnend beginnen te worden, voeg je alle bovenstaande sausingrediënten toe 

Verwarm de saus op middelhoog tot ze zachtjes kookt. Kook 10-15 minuten onbedekt op middelhoog vuur.

Voeg alle bloemkoolroosjes toe aan de saus en kook, afgedekt, ongeveer 10 minuten op laag vuur of tot de bloemkoolroosjes gaar en zacht zijn.

Verwijder het deksel en kook opnieuw op middelhoog vuur, af en toe roerend, gedurende ongeveer 10-15 minuten OF totdat de saus verdikt. 

Breng indien nodig op smaak met extra zout, zet het vuur uit, besprenkel met 2 el cashewroom (indien gebruikt) en garneer met wat vers gehakte koriander. 

Serveer met wat rijst, Naan of favoriete tortilla.

De cashewcrème.

Combineer 1/2 kopje geweekte rauwe ongezouten cashewnoten + 1/4 kopje water in een blender (Mix op hoog tot de noten volledig gepureerd zijn).

De cashewcrème (er mogen geen stukjes cashewnoten achterblijven), kan je in de koelkast of vriezer bewaren.

 




108 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page