top of page
Zoeken
  • Michele

We zijn er!


Wat startte als een hobby, werd al snel iets meer!

Dat we ooit aan een crowdfunding gingen deelnemen, hadden we ons nooit kunnen inbeelden. En nu is het zover!

Want we "moeten" mee...

Nu dat er al winkels zijn die het mee verdelen ondervinden we dat we een aantal zaken iets groter moeten aanpakken :-)

Vorig jaar zijn we van de huis-tuin-en-keuken aanpak verhuisd naar Boom, een leuke locatie met de mogelijkheid om alles op een correcte, hygiënische manier te kunnen produceren. Met 2 brouwvaten kwamen we gerust toe om de toemalige klanten te kunnen bevoorraden van hun Nahua Kefir® en hun Nahua Shrub®.

Omdat waterkefir gevoelig is aan temperatuurschommelingen - de fermentatie gaat nu eenmaal verder wanneer de fles niet koel staat - behelpen we ons met ijkasten. Ook de flessen worden eigenhandig gevuld en voorzien van een label, met elastiekje en kaartje voor de vermelding van de ingrediënten.

Je kan je dus inbeelden wanneer er een bestelling van een 100-tal flessen binnenkomt, dat de arbeidsintensiviteit wordt opgedreven. Tijd voor een upgrade dus. En hoe zien we die upgrade?

In eerste instantie willen we alles kunnen koel houden en dit gebeurt met de aankoop van een koelcel. Deze koelcel kan dan gevuld worden met onze basis kefir, die we bewaren in vaten "kegs", indien we dan een grotere bestelling doorkrijgen hoeven we enkel nog de magic touch toe te voegen en dat zijn fruit en kruiden.

Hupakee! De levering kan gebeuren, denk je... euh? Niet echt...

Onze droom is naar een geautomatiseerd systeem toe te werken waarin we onze flessen labelen en vullen, alleen is dit nog even toekomstmuziek. Maar dromen mag, toch?


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page