top of page
Zoeken
Foto van schrijverMichèle De Coninck

Waterkefir, de bugs...

Bijgewerkt op: 25 sep.

... die je microbioom helpen


Velen weten ondertussen wat waterkefir is, maar voor zij die het nog niet moesten weten hier een wrap-up.... Waterkefir is een gefermenteerde drank die gemaakt wordt door waterkefirkorrels te laten fermenteren in suikerwater. Deze korrels zijn een symbiotische mix van bacteriën en gisten. Tijdens het fermentatieproces voeden de micro-organismen zich met de suiker en produceren ze onder andere melkzuur, azijnzuur en vitaminen.

 

Waterkefir staat bekend om zijn probiotische eigenschappen, wat betekent dat het goede bacteriën bevat die gunstig zijn voor de darmgezondheid. Het kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van de algehele gezondheid. Ook wordt waterkefir soms gewaardeerd vanwege de verfrissende smaak en het lage suikergehalte, vooral als het vergeleken wordt met commerciële frisdranken.


Je kan waterkefir perfect zelf maken, daarvoor heb je nodig:

 

Suikerwater van rietsuiker

Kefirkorrels

Bio citroenen

en Vijgen

 

Doe dit allemaal in een pot en laat staan op het venstertablet. De fermentatie kan snel gaan, afhankelijk van je korrels. Proef af en toe eens of de smaak je bevalt, wanneer die op punt staat, haal je de citroenen en vijgen eruit en filter je de korrel eruit.

 

Voeg daarna eventueel nog fruit en kruiden bij en laat nog even staan op je venstertablet... Zet dan in de ijskast en klaar is kees!

Een verfrissende drank is gecreëerd....




0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page