klik op een fles voor meer info

4 verfrissende smaken

Red%2520Basil_03_cutout_edited_edited.pn

RED

BASIL

Strong Ginger_03_cutout.png
Tangy Lime_03_cutout.png

STRONG

GINGER

TANGY

LIME

Sweet turmeric_03_cutout.png

SWEET

TURMERIC

Wat is water kefir?

Water kefir is een natuurlijk gefermenteerde drank. Het is een natuurlijk koolzuurhoudend alternatief voor die koolzuurhoudende dranken en frisdranken met veel suikers . En in tegenstelling tot de ‘suikervrije’ drankjes die als gezondere optie worden aangeboden, maar kunstmatige suikervervangers bevatten, maakt onze water Kefir gebruik van biologische suiker.

De suiker wordt gemetaboliseerd (opgegeten)door de nuttige bacteriën en gisten die in Kefir-korrels aanwezig zijn tijdens het gistingsproces waardoor er weinig suiker in de drank achterblijft.

Deze natuurlijke fermentatie zorgt ervoor dat nuttige micro-organismen, B-vitamines, mineralen en enzymen in je drankje zitten.

Water Kefir is een soortgelijk proces als het maken van kombucha, hoewel dat een gefermenteerde drank is die is gemaakt van groene of zwarte thee. De water kefir korrels zijn net als de "zwam" van de kombucha, een SCOBY (symbiotische kolonie van bacteriën en gisten), maar water Kefir bevat geen cafeïne, net omdat er geen thee gebruikt wordt.

Basiswater kefir wordt gemaakt door een kefircultuur, suiker en water te combineren. Het produceert een aangenaam smakende drank, vergelijkbaar met een koolzuurhoudende limonade, met een lichte zuurheid. Daarna komt de vaardigheid en het gevoel voor het produceren van heerlijke water kefirs. Onze water kefirs zijn een moderne interpretatie van tradities. 

Basis ingrediënten

Waterkefir

Water

BIO

rietsuiker

BIO vijgen

BIO

citroen